Relatietherapie in Best

‘Ik wil mijn relatie terug’

Lees meer over het relatietraject in Best

“Ik mis verbinding en betrokkenheid. Ik voel me niet gezien in onze relatie.”

Ik weet hoe spannend het kan zijn om open met je partner te delen wat er diep van binnen in je omgaat. Hoe moeilijk het is om je pijn en kwetsbaarheid te tonen. Hoe lastig het is om je toe te vertrouwen.

Ondanks het grote gemis dat je in je relatie voelt, houden gevoelens van angst en onzekerheid je tegen om dat wat er in je omgaat te delen. Zeker als je het al verschillende keren geprobeerd hebt – zonder de gewenste resultaten te bereiken – dan geef je op een gegeven moment op.

asd

Wat houdt jullie tegen?

 • In alle drukte rondom werk en gezin vragen andere dingen te veel aandacht
 • Onopgeloste problemen van vroeger
 • Gebrek aan intimiteit
 • Een ingrijpende levensgebeurtenis die afstand creëert – zoals verlies van werk, een ingrijpende ziekte of verlies van een dierbare naaste
 • Een pijnlijke vertrouwensbreuk
 • Persoonlijke emotionele blokkades, bindingsangst
 • Onderlinge spanningen zijn te groot en je wilt conflicten vermijden

 

Herken je iets van bovenstaande punten in jullie relatie? Lees dan verder. 

Wat er ook speelt tussen jullie – de afstand lijkt nu te groot om te overbruggen.

Wat je ook hebt geprobeerd om weer dichter bij elkaar te komen – jullie lopen vast. Met als gevolg:

 • De spanningen tussen jullie lopen op en onderlinge verwijten vliegen heen en weer.
 • Een van jullie blijft wanhopig duwen en trekken terwijl de ander zich steeds meer terugtrekt om verdere escalaties te voorkomen.
 • Jullie hebben je erbij neer gelegd dat jullie niet dichter bij elkaar kunnen komen en leven langs elkaar heen.
 • Diepen van binnen ben je eenzaam en ongelukkig.

asd

Welke gevolgen je ook herkent, diep van binnen voel jij je eenzaam en ongelukkig.

Je verlangt naar liefdevolle aandacht, begrip en intimiteit.   

Je wanhoop groeit en je vraagt je af hoe lang je dit nog volhoudt. Ondanks alles lukt het je nu (nog) wel om je staande te houden in jullie relatie. Je weet immers wat je aan elkaar hebt en dat wil je niet zomaar opgeven.

En terecht! Want waarschijnlijk kunnen jullie terugkijken op een tijd waarin jullie wel gelukkig waren samen. Waarin je wel voelde dat de ander gek op je was en je zoveel mogelijk tijd samen wilde doorbrengen.

Hoe jammer zou het niet zijn als jullie je zomaar neerleggen bij de huidige situatie zonder niet serieus – desnoods met hulp van buitenaf – te hebben geprobeerd om die destructieve patronen van ruzie en kille afstand te doorbreken?

Stel je eens voor wat dat jullie kan opleveren:

♥ Begrip voor elkaar

♥ Vertrouwen

♥ Gevoel van verbondenheid

♥ Meer intimiteit (fysiek en emotioneel)

 EEN ONTSPANNEN EN LIEFDEVOLLE RELATIE 

Hoe geweldig is dat niet!

 asd

Van langs elkaar heen leven naar liefdevol samenzijn

sd

Relatietraject

Ik help jullie graag op weg. In het relatietraject nodig ik jullie uit om echt contact met elkaar te maken. Ik laat jullie zien hoe je naar elkaar luistert, hoe je gevoelens deelt en hoe jij je verlangens bespreekbaar maakt.

Ik leer jullie destructieve relatiepatronen doorbreken. Jullie krijgen inzicht in de werking van gebrekkige communicatiepatronen en handvatten hoe jullie gevoelige kwesties op een positieve manier bespreekbaar maken.

Ik creëer in mijn praktijk een veilige bedding waarin wij bouwen aan nieuw vertrouwen met voor jullie allebei een luisterend oor en respect voor ieders kwetsbare stukken.

 

Werkwijze

Ik zet elementen in uit de EFT (Emotion Focused Therapy) en uit de PRI (Past Reality Integration). Deze werkwijze helpt je eigen en samen opgebouwde blokkades te onderkennen en te doorbreken. Jullie ontdekken hoe jullie verledens kunnen leiden tot een vervormde waarneming van elkaar en hoe deze vervormde waarnemingen jullie liefde in de weg kunnen staan. Jullie ontdekken dat achter die blokkades de bron van jullie liefde nog steeds aanwezig is. Wij verstevigen het fundament van jullie relatie.

 

Voelen jullie je aangesproken?

Aarzel dan niet langer en neem contact op. Zeker als jullie al verschillende dingen hebben geprobeerd om dichter bij elkaar te komen – maar desondanks merken dat jullie elke keer weer terugvallen in die destructieve patronen.

Het relatietraject brengt jullie fundamentele nieuwe inzichten en geeft jullie handvatten voor een nieuwe start!

Neem gerust contact op als jullie willen weten wat ik voor jullie kan betekenen. Jullie zijn van harte welkom!

Share This