Maakt je hoofd ook overuren?

            Kom uit je hoofd en zet de 2 waardevolle stappen naar verlichting

 

Maakt je hoofd geregeld overuren in het zoeken naar antwoorden op de vraag naar wat je wilt en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen? Denk jij je suf over wat je niet allemaal anders had kunnen doen?

Ik snap dat het een drukte van jewelste moet zijn in je hoofd. Je blijft maar doordenken. Elke keer opnieuw verdwaal je in gedachtekronkels waar je niet uitkomt. Op zoek naar oplossingen waar jij ze niet kunt vinden.

Je wordt er wanhopig van. Je wilt rust in je hoofd. Ik begrijp heel goed dat je daarnaar snakt. Mogelijk heb je al oplossingen gezocht om die onrust in je hoofd te bedwingen. Heb je boeken gelezen over hoe tot rust te komen of volg je yoga- of meditatiecursussen om te ontspannen. Allemaal prima om te doen, maar waarschijnlijk brengt dit je vooral verlichting op korte termijn.

Dat is omdat de onrust in je hoofd niet de bron is van waar je mee zit. Mentale onrust is een signaal dat er dieper van binnen iets knaagt. Ontspanningsoefeningen doen om tot rust te komen voldoet dan niet als oplossing.

Misschien komt die onrust in je hoofd voort uit het feit dat je alsmaar keuzes maakt die niet echt bij je passen. Of maakt je hoofd overuren omdat je niet gelukkig bent met je leven op dit moment. Misschien heb je het gevoel een afgevlakte versie van jezelf te zijn geworden en mis jij je sprankelende zelf.

Zolang je met je volle aandacht niet op zoek gaat naar de bron van je onrust, vind je geen oplossing. Omdat jij je verlangen niet raakt. Je verlangen zit niet in je hoofd. Het zit veel dieper. Zak met je aandacht van je hoofd naar je hart en onderbuik. Maak contact met je gevoelswereld. Met onderstaande 2 stappen kom je dichter bij een oplossing die je echt verlichting geeft.

Stap 1 Ervaar je gemis

Welke pijn zit achter je onrust verborgen? De pijn van het jezelf kwijt zijn? De pijn van het missen van een zinvol doel, waar je toegewijd en vol passie mee bezig bent? Probeer diep van binnen het gemis te voelen dat je nu ervaart.

Stap 2 Voel je verlangen

Maak contact met je verlangen dat achter je pijn verborgen ligt. Bedenk het niet vanuit je hoofd.  Voel diep van binnen welke behoefte schuil gaat achter je gemis. Verlang je naar een sprankelend leven vol in je flow? Wil je verwachtingsvol open staan en je vrij voelen om keuzes te maken die echt bij je passen? Wat je wensen ook zijn, voel de kracht ervan.

Als jij de kracht van je verlangen kunt ervaren, raak jij je diepste passie. Daar gaat je energie van stromen en kom je in de flow waar je zo naar verlangt.

Mijn-procesWeet dat jij op elk moment kunt besluiten om je te verdiepen met je diepste passie. De enige die je hierbij tegen houdt ben jezelf. Realiseer je dat stappen zetten, die je dichter bij de vervulling van je verlangen brengen, echte oplossingen zijn om de drukte in je hoofd verlichten. Alleen al het onder ogen zien van je pijn en gemis en het bewust ervaren van je verlangen geeft al zoveel opluchting. Omdat je niet meer tegen jezelf hoeft te vechten. Je bent een stap dichter bij jezelf gekomen.

 

Wil je delen wat dit artikel bij je oproept? Ik hoor het graag van je.