Kleur je leven door de vervulling van je verlangen dichterbij te brengen

Maak je verlangen tastbaar. In dit artikel geef ik je een 5-stappenplan waarmee je de Wet van Aantrekkingskracht bewust voor je kunt laten werken om de vervulling van je verlangen dichterbij te brengen.

 

De Wet van Aantrekkingskracht

Volgens de Wet Van Aantrekkingskracht heb je alle positieve en negatieve dingen die je in je leven hebt mee gemaakt zelf aangetrokken. Meestal heb je dat zelf niet door en voelt het eerder alsof alles in je leven je overkomt in plaats van dat je het zelf creëert.

Dat gevoel had ik ook heel lang. Totdat ik heel bewust ging werken aan de vervulling van mijn droom via het opzetten van mijn praktijk en het schrijven van mijn boek. Ik merkte dat ik steeds meer in een flow terecht kwam. Die flow bleek ook naar buiten toe uit te stralen waardoor er steeds weer en net op het juiste moment de juiste mensen op mijn pad kwamen. Ik kon het haast niet geloven hoe soepel sommige dingen opeens liepen. En nog steeds leef ik vanuit die flow – het verrijkt mijn leven en ik ben daar diep dankbaar voor.

Wet van Aantrekkingskracht – hoe werkt het?

Enkele psychologische processen die een verklaring bieden voor de positieve werking van de wet van Aantrekkingskracht:

Verruim je waarneming

De manier waarop wij de wereld waarnemen is over het algemeen verkleurd door onze aannamen en vaststaande overtuigingen. ‘Jij ziet wat jij wilt zien.’ In vaktermen heet dat ‘confirmation bias’. Op die manier trek je voornamelijk dingen aan die je kijk op de wereld bevestigen. Door de wet van Aantrekkingskracht to te passen, verruim jij je kijk op de werkelijkheid waardoor er andere dingen tot je bewustzijn door kunnen dringen. ‘Je ziet meer.’

Activeer je verbeeldingskracht

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je eerder jouw doelen kunt bereiken als jij bewust visualisaties inzet. Met name in de oplossingsgerichte therapie worden veel positieve resultaten geboekt door de actieve inzet van visualisaties. Daarbij geeft het besef dat je zelf positief kunt sturen veel energie wat een positief effect heeft op je welbevinden.

Positieve bevestiging helpt je grenzen verleggen

Werken met de Wet van Aantrekkingskracht betekent niet alleen veilig in je kamer de mooiste beelden te visualiseren en vervolgens passief te wachten totdat die beelden werkelijkheid worden. Het vraagt je ook daadwerkelijk in actie te komen als de situatie erom vraagt. Durf je die stappen te zetten – ook al moet je daarvoor uit je comfortzone komen – verzamel je nieuwe ervaringen die je positief bevestigen in je proces en wordt het verleggen van je grenzen op weg naar de vervulling van je verlangen steeds makkelijker.

 

Zet de Wet van Aantrekkingskracht bewust in

Stap 1

Zoek een rustige plek op en ontspan je lichaam. Richt je aandacht op je verlangen.

Stap 2

Visualiseer het beeld van je verlangen zo concreet mogelijk. Maak het tastbaar voor jezelf door al je zintuigen te laten prikkelen met je beeld. Ruik het, voel het, luister naar de geluiden die erbij horen, zie het en raak het aan, … ga er helemaal in op.

Stap 3

Zet na afloop van je visualisatie je verlangen op papier. Schrijf erover alsof de vervulling ervan al werkelijkheid is geworden.

Stap 4

Voel van binnen wat je ervaart als jij je voorstelt dat je wens is uitgekomen. Wees er helemaal van doordrongen. Je zult merken, dat dit al een heel positieve impact heeft op je gevoelens in het hier en nu. Terwijl je misschien eerst gefocust was op het gemis wat je nu ervaart, voel je in plaats daarvan nu blijdschap en vervulling. Besef dat deze gevoelens je uitstraling naar buiten sterk beïnvloeden en je daardoor andere dingen uit je omgeving zult waarnemen en naar je toe zult trekken. Wees daar dankbaar voor.

Stap 5

Kijk met een houding van dankbaarheid om je heen. Ook naar de onprettige en pijnlijke gebeurtenissen in je leven. Hoe moeilijk dat misschien nu nog is voor je, stel je open voor wat je hiervan kunt leren. Die nare ervaringen zijn vaak je grootste leermeesters en bieden je een nieuw perspectief. Heb vertrouwen in dat proces. Het opent jouw weg naar je verlangen.

Wil je delen welke inzichten dit artikel je heeft gebracht? Ik hoor het graag van je.    


P.S. Herken jij je in deze uitspraak: ‘Het lukt me maar niet om me van binnenuit vrij te voelen en te doen waar ik van droom.’?

Dan wijs ik je graag op mijn online training LEEF VOLUIT waarin je in 10 weken je verborgen innerlijke rijkdommen gaat ontdekken en leert hoe je energie en levenslust krijgt door jezelf op de eerste plaats te zetten- zonder schuldgevoel.

Nu met zomerbonus, kijk hier voor meer informatie.